در طراحی سردخانه، تجیهزات و بخشهای مختلف توسط طراحی انتخاب میگردد. درب سردخانه یکی از مراحل طراحی سردخانه میباشد. قسمت عمدهای از عوامل انتقال حرارت و از دست رفتن سرمای داخل سردخانه در ارتباط با درب سردخانه هستند. افزایش تعداد باز و بسته شدن درب میتواند کارکرد سیستم تبرید را به مقدار قابل توجهی را افزایش دهد.
درب سردخانه در سه نوع درب سردخانهای لولایی، درب سردخانه ریلی یا کشویی و درب سردخانه ریلی کنترل اتمسفر عرضه میگردد.
پرکاربردترین نوع درب سردخانه، درب سردخانه لولایی است که مکانیزم ساده، قیمت پایین و عمر بالا دارد. در کنار این مزایا، درب لولایی اتلاف حرارتی زیادی در باز و بسته شدن دارد. این نوع درب از نظر اندازه نیز محدودیت دارد و در دربهای بزرگ نمیتوان از لولا استفاده کرد زیرا فشار زیادی به آنها وارد میشود.
درب سردخانه ریلی یا کشویی امکان باز و بسته کردن راحت درب را به دلیل اتلاف حرارتی کم، فراهم میکند. دربهای کشویی سردخانههای بزرگ از نوع موتوردار هستند و سرعت باز و بسته شدن آنها زیاد است. مزیت دیگر این نوع درب اشغال کم فضا است.
در سردخانه نگهداری میوه و سبزی و حساس به اکسیژن، از درب سردخانه کنترل اتمسفر استفاده میشود. مهمترین ویژگی این درب، جلوگیری از نفوذ اکسیژن به فضای داخل سردخانه است.
منبع : دامون