اصول سردخانه داری

آشنایی با انواع سردخانه ها، نحوه کار و کلیه تجهیزات سرمایشی مورد استفاده در سردخانه، تونل انجماد و چیلر

اصول سردخانه داری

آشنایی با انواع سردخانه ها، نحوه کار و کلیه تجهیزات سرمایشی مورد استفاده در سردخانه، تونل انجماد و چیلر

بایگانی

۱۰ مطلب در مهر ۱۳۹۷ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

سیستم تبرید دارای چهار زیر مجموعه حیاتی می‌باشد که عملا چرخه تبرید را تشکیل می‌دهند. کمپرسور، اواپراتور، کندانسور و تجهیز انبساط. تجهیز انبساط وظیفه کاهش دادن فشار مبرد خروجی از کندانسور و تزریق آن به اواپراتور را دارد. ورود مبرد با فشار پایین به اواپراتور این امکان را می‌دهد که اواپراتور، دمای سیال اطراف خود را پایین بیاورد.

  • ۰
  • ۰

امکان نصب در شرایط مختلف جغرافیایی، سرعت نصب و کاهش اتلاف انرژی، باعث رشد روز افزون استفاده از ساندویچ پانل در ساخت و ساز می‌باشد. البته وظیفه اصلی ساندویچ پانل عایق کاری حرارتی آن است. ساندویچ پانل از دو لایه رویی و یک لایه وسط تشکیل می‌شود. ساندویچ پانل بر اساس کاربرد به گروه‌های ساندویچ پانل دیواری، ساندویچ پانل سقفی و ساندویچ پانل سردخانه تقسیم می‌شود.

  • ۱
  • ۰

سیستم‌های تبرید چه بر اساس چرخه تراکمی کار کنند و چه بر اساس چرخه جذبی، نیازمند دستگاه کندانسور هستند. در سیستم های تبرید مبتنی بر چرخه تبرید تراکمی مانند سردخانه و چیلر تراکمی، گاز مبرد پس از افزایش فشار در کمپرسور، داغ می‌شود. این گاز بایستی قبل از ورود به شیر انبساط، تقطیر شده و به حالت مایع تبدیل شود. این عمل در کندانسور اتفاق می‌افتد. در سیستم تبرید مبتنی بر چرخه جذبی نیز مخلوط مبرد و جذب کننده در ژنراتور گرما داده شده و مبرد تبخیر می‌شود. این مبرد گازی باید در کندانسور تقطیر شود.

  • ۰
  • ۰

اواپراتور یک مبدل حرارتی است که برای تبادل حرارت بین دو سیال مورد استفاده قرار می‌گیرد. سیال اول، ماده‌ای است که دما و فشار پایینتری نسبت به سیال دوم دارد. سیال دوم نیز هوا یا آبی است که قصد سرد کردنش را داریم. به دلیل اینکه سیال دوم گرم تر از سیال اول است، گرما انتقال یافته و سیال دوم دمایش کاهش می‌یابد. بدین ترتیب در سردخانه, هوا و در چیلر، آب، سرد می‌گردد. لازم به ذکر است که در این فرایند، سیال با دمای پایینتر با جذب گرما تبخیر می‌شود، به این دلیل، به این دستگاه اواپراتور یا تبخیر کننده گفته می‌شود.

  • ۰
  • ۰

کمپرسور دستگاهی است که با کاهش حجم یک گاز باعث افزایش فشار و دمای آن می‌شود. در سیستم سرمایشی، کمپرسور، گاز خروجی از اواپراتور را که حامل گرمای جذب شده از محیط یا ماده تحت سرمایش است، متراکم کرده و با افزایش فشار و دمای آن، به سمت کندانسور هدایت می‌کند. در این مقاله، انواع کمپرسورهای موجود در بازار و مزایا و معایب آن‌ها مورد اشاره قرار می‌گیرند.

  • ۰
  • ۰

یکی از موارد مهم و اساسی در تصمیم گیری سازندگان سردخانه، قیمت تجهیزات و هزینه ساخت سردخانه می‌باشد. هزینه های سردخانه را می‌توان به دو گروه سرمایه گذاری و هزینه های جاری تقسیم کرد. گروه سرمایه‌گذاری مربوط به هزینه هایی است که به احداث سردخانه مربوط می‌باشند مانند هزینه زمین، محوطه‌سازی، ساختمان‌سازی، تاسیسات و تجهیزات عمومی، ماشین آلات، وسایل نقلیه و تجهیزات اداری و کارگاهی. هزینه‌های جاری نیز مربوط به بهره برداری از سردخانه می‌باشند. در ادامه، هزینه های عمده معرفی می‌شوند.

  • ۰
  • ۰

چیلر سیستمی برای سرد کردن آب است تا بتوان از این آب سرد در دستگاه های تهویه مطبوع مانند هواساز و فن کویل یا در کاربردهای صنعتی استفاده کرد. چیلر می‌تواند بر اساس چرخه تبرید تراکمی (چیلر تراکمی) و یا چرخه تبرید جذبی (چیلر جذبی) عمل کند. تجهیزات اصلی چیلر همانند تجهیزات پایه ای سردخانه می‌باشد. چیلرها را می‌توان از نظر کاربرد، سیکل پایه و نوع کندانسور به دسته هایی تقسیم کرد.

  • ۰
  • ۰

انواع سردخانه

عرضه کنندگان صنایع غذایی مانند مواد پروتئینی و لبنیات به کمک سردخانه می‌توانند عرضه را مدیریت کرده و تمام محصول خود را در طی زمان به فروش برسانند. این کار باعث کاهش ضایعات محصول، افزایش سود عرضه‌کنندگان و دسترسی بهتر مردم به محصولات می‌شود. سردخانه از نظر نوع مواد غذایی و حجم و ابعاد به دسته‌های زیر تقسیم می‌شود

  • ۰
  • ۰

پرشر سوئیچ ، نوعی کلید است که با رسیدن فشار یک گاز یا مایع به یک مقدار خاص، باعث قطع و یا وصل یک مدار الکتریکی می‌شود. پرشر سوئیچ KP دانفوس به منظور حفاظت در مقابل فشار مکش یا تخلیه بیش از حد در سیستم های تهویه مطبوع و تبرید به کار می‌رود. این پرشر سوئیچ ها همچنین برای استارت یا استاپ کردن کمپرسور و فن در کندانسورهای هوایی استفاده می شوند.

  • ۰
  • ۰

تونل انجماد روشی سریع برای منجمد کردن محصولات غذایی می باشد.محصولات غذایی مانند گوشت برای حفظ کیفیت و همچنین جلوگیری از فاسد شدن، نیازمند انجماد هستند. زیاد بودن زمان سرمایش در سردخانه معمولی موجب کاهش کیفیت رنگ، بو و مزه محصولات می‌شود. تونل انجماد می‌تواند این محصولات را به سرعت منجمد کرده و کیفیت را حفظ کند. تونل انجماد می‌تواند علاوه بر سطح محصولات، هسته آن ها را نیز به سرعت منجمد کند.