عرضه کنندگان صنایع غذایی مانند مواد پروتئینی و لبنیات به کمک سردخانه میتوانند عرضه را مدیریت کرده و تمام محصول خود را در طی زمان به فروش برسانند. این کار باعث کاهش ضایعات محصول، افزایش سود عرضهکنندگان و دسترسی بهتر مردم به محصولات میشود. سردخانه از نظر نوع مواد غذایی و حجم و ابعاد به دستههای زیر تقسیم میشود
بر اساس دمای کاری، سردخانه به چهار نوع تقسیم میشود. سردخانه بالای صفر عمدتا برای نگهداری میوه، دارو و لبنیات بوده و دمای کاری بین 0 تا 4 درجه سانتیگراد را دارد. سردخانه زیر صفر برای نگهداری گوشت بوده و معمولا دارای دمای کاری 18- درجه سانتیگراد میباشد. تونل انجماد نوع دیگر سردخانه میباشد که برای سرد کردن سریع مواد غذایی استفاده میشود و معمولا دارای دمای 40- میباشد. نوع آخر نیز سردخانه نگهداری بستنی بوده و سردخانه دو مرحله ای نامیده میشود.
بر اساس حجم و ابعاد، سردخانه به سه دسته سردخانه کوچک، متوسط و بزرگ تقسیم میشود. سردخانه کوچک و متوسط معمولی به صورت اتاقی بوده و به کمک ساندویچ پانل درون یک ساختمان، اجرا میشود. سردخانه کوچک و متوسط را میتوان به صورت قابل حمل و کانکسی نیز ساخت. سردخانه بزرگ برای ذخیره مواد در حجم انبوه استفاده میشود. این سردخانه معمولا دارای اتاق های متعدد بوده و مناسب باغداران بزرگ و توزیعکنندگان میباشد.
سردخانه را از نظر ترکیب هوای درونی میتوان به دو دسته سردخانه کنترل اتمسفر و معمولی تقسیم کرد. سردخانه کنترل اتمسفر، ترکیب هوای درون سردخانه را کنترل میکند تا عمر و کیفیت برخی مواد غذایی حساس را بهتر حفظ نماید. مثلا بنا بر شرایط، غلظت اکسیژن را کاهش میدهد. در سردخانه معمولی، فقط دما و رطوبت کنترل میشود.
منبع : دامون
یکی از سایت هایی که مثل شما مطالب خوبی میذاره سایت فراسرد farasard.com هست که در مورد چیلر و سردخانه توضیحاتی داده